Tambuurini Emanuela, Brunello di Montalcino

Pris: 435,00 DKK
* alle priser er inkl. moms
Læg i kurven
Tamburini-familiens landbrugshistorie går hele 5 generationer tilbage til slutningen af det 19. århundrede, hvor familiens kærlighed til vin- og olivendyrkning har dannet grundlag for deres daglige arbejde. I dag dækker gården over 50 hektar som alle er beliggende i det historiske centrum af Chianti i de toskanske bjerge i provinsen Firenze. Familiens produktion af vin og oliven er i dag kendte for deres høje kvalitet og traditionelle præg. Familien har investeret heftigt i vingården, kaldet ”Il Castelluccio”, samt i markerne, som er blevet trimmet. Porteføljen består i dag både af Chianti, Brunello, Super-Toscanere, Grappa og olivenolier.


Sangiovese kan være en svær drue at tøjle. Den kræver både en dygtig mand i marken og i produktionen. I dette tilfælde er det en dygtig kvinde, nemlig Emanuella Tamburini, der som femte generation står bag vinene i familiefirmaet.
Vin – produktion:

Brunello-vinene er lavet på 100% Sangiovese Grosso som, efter sigende, er den Sangiovese-klon der laver den bedste kvalitetsvin. Mikroklimaet har dog også meget at sige, og her får druerne de helt rigtige jordbundsforhold, og en masse varme, så de kan opnå optimal modning.
I marken og i vinhuset hos familien Tamburini bliver druerne høstet med håndkraft og derefter omhyggeligt sorteret så kun de bedste druer anvendes i produktionen. Herefter undergår de maceration i ca. 10-15 dage med udblødning af mosten sammen med skallerne så vinen får tilført farve og tanniner. Vinen lagrer i min. fire år på små franske egetræsfade og derefter 8-12 mdr. i flaske inden den frigives til markedet.
Vinen:
I farven er den intens rubinrød med granatrøde strejf. Bouquet’en er stor og flot med en kompleks sammensætning af frugt fra druerne og vanilje fra egetræsfadene. I munden oplever man en fyldig og silkeblød vin med intense nuancer af lakrids og krydderier.

Vinen er en klassiker til en rød bøf, krydrede kødretter eller modne oste.

Den kan sagtens opbevares yderligere et par år i et mørkt og køligt rum (ca. 17 grader).

Information

Generelt

Årgang2009
Størrelse75 Cl.
Alkohol14,5%

Druetyper

  • Sangiovese

Passer til

  • Okse
  • Ost
salg af Tambuurini Emanuela, Brunello di Montalcino
dankort edankort visa visa_electron 
Indkøbskurv
Indkøbskurv

Pr. 1. juli 2017 er Wøldiche Vine overtaget af Pedersborg Vin, Hindborg

Det er derfor med meget stor glæde og tilfredshed, at jeg i den forbindelse har indgået en aftale med Pedersborg Vin i Hindborg om overtagelse af Wøldiche Vine.
Pedersborg Vin overtager hovedparten af mine forretningsaktiviteter og vil pr. 1. juli 2017 køre Wøldiche Vine videre under Pedersborg Vin med placering i deres nuværende lokaler på Hindborgvej 56, Hindborg.
Indehavere og medarbejdere hos Pedersborg Vin er særdeles kompetente og dygtige fagfolk, der brænder for faget og for at servicere jer. Jeg håber derfor, at du og dine kollegaer har interesse og lyst til at fortsætte vores tidligere samarbejde nu med de nye ejere.
Du er naturligvis meget velkommen til at kontakte Pedersborg Vin eller Wøldiche Vine, hvis du har spørgsmål i forbindelse med forretningsoverdragelsen.
Endnu engang en stor tak for et godt samarbejde gennem årene.

Med venlig hilsen
Jeanne Søgaard

Med venlig hilsen
Pedersborg Vin
Else B. Christensen/Mette G. Jensen
www.pedersborgvin.dk