Ordet akvavit kommer fra latin: aqua vitae, der betyder livets vand. Samme betydning har det franske eau-de-vie og det britiske whisky. For at kunne bruge betegnelsen akvavit skal brændevin indeholde min. 37,5% alkohol. Under denne procent må brændevinen kun betegnes som snaps.
Brændevin kommer af det tyske Branntwein. Akvavit kan laves på korn- eller kartoffelsprit tilsat forskellige krydderier. I dag bruges generelt kun kornsprit. Kommen er én ingrediens i de fleste danske brændevine.
Brændevins serveringstemperatur er smag og behag, men jo køligere man nyder en brændevin, jo mere går man glip af smagsnuancerne.
Hos Wøldiche Vine finder du snaps fra Bornholm, Fur og Sillerslev Havn på Mors.
Bornholmer Akvavit er en ren og klar akvavit, der med sin diskrete antydning af...
En skøn og lækker snaps med antydning af enebær. Snapsen er desuden lagret på eg...
Fur Gylden er en dansk (Fra FUr Bryghus) Akvavit krydret med havtorn. Urterne er...
På FUR Bryghus har man, i samarbejde med mikrodestelleriet Braunstein i Køge, la...
I en lille cylindrisk spand af birkebark fra Egtved pigens grav, fandt ma...
Denne sildekasse indeholder 4 cl. Bornholmer Akvavit, 4 cl. Bornholmer Tradi...